WaardeBuro

Het WaardeBuro is een sociale onderneming die is gebaseerd op compassie, resultaatgerichtheid en betekenisvolle activiteiten. De naam “WaardeBuro” omvat de woorden “Waarde”, “Aarde” en “Buro”. We streven ernaar om goed voor de aarde te zorgen, zodat de aarde op haar beurt weer groei kan bieden. Als bureau willen we hieraan bijdragen en betekenisvolle initiatieven ontplooien.

Purpose

Het WaardeBuro streeft ernaar om zoveel mogelijk bedrijven te laten groeien in waarde en bij te dragen aan duurzaamheid, verhogen van het bewustzijn binnen en buiten de eigen organisaties met als doel netto positief en betekenisvol te ondernemen.

Missie

Onze voornaamste doelstelling is een aanzienlijk aantal MKB-bedrijven te assisteren door hen essentieel inzicht te bieden, het bewustzijn van de medewerkers te vergroten en op termijn een tastbare en waardevolle impact te realiseren op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor worden ze in staat gesteld om op duurzame wijze te groeien en bij te dragen aan een meer duurzame toekomst.

Visie

De visie van het WaardeBuro is om actief bij te dragen aan de cruciale taak van het verduurzamen van het bedrijfsleven in Nederland, door middel van het bevorderen en faciliteren van duurzame praktijken, het stimuleren van bewustzijn omtrent milieu-impact en het aanbieden van strategieën en oplossingen die bedrijven in staat stellen om op verantwoorde wijze te opereren. Dit alles met met het oog op het creëren van een veerkrachtige en duurzame toekomst voor zowel de bedrijven zelf als de bredere maatschappij!

We take action to make a better world

'Duurzaamheid is geen optie maar een noodzaak'

Over Michiel Ummels

Mijn naam is Michiel, 47 jaar en woon in Amsterdam. Ben trotse vader van Jelle en met Sabine.

Al meer dan 23 jaar ben ik als bedrijfskundige actief binnen het bedrijfsleven in verschillende rollen, die het realiseren van groei gemeen hebben.

Sinds 2008 ben ik actief met innerlijke groei met onder andere Mindfullness, holistisch programma’s bij 100 Day Warrior, Zen Meditatie, Circles bij de Zelfbewust Academy en Percival en actief aanhanger van Eckhart Tolle en andere spirituele inspirators. Ik noem dan ook mezelf een commercieel ingestelde amateur Boeddhist.

Toen mijn zoon in 2018 twee jaar oud werd realiseerde ik me dat met ons huidige ‘gebruik’ van de aarde op vele vlakken problemen gaan ontstaan en inmiddels al veel planetaire grenzen overtreden zijn.

Sindsdien ben ik me actief gaan inzetten op het vlak van duurzaamheid. Zo ben ik Commissaris Duurzame Leefomgeving binnen de Lions, geef ik les over duurzaamheid en geef ik advies aan bedrijven hoe zij echt duurzamer kunnen ondernemen. Met het WaardeBuro helpen wij bedrijven bedrijven met de omslag van inzicht naar (gedrags)verandering & innovatie tot het vergroten hun impact op het gebied van duurzaamheid. Mijn persoonlijke missie is bij te dragen aan een betere wereld en zelf de verandering zijn die ik wil zien. Zo vlieg ik zelf niet meer, eet zoveel mogelijk lokaal verpakkingsvrij eten, koop ik geen nieuwe kleding en zet ik me met passie in voor het WaardeBuro.

Sabine Rabbe

Het pad van bewustwording begon in 1997 toen ik een reiki cursus deed. Dit smaakte naar meer, dus deel 2 volgde als snel. In 2000 reisde ik voor 3 maanden af naar Zuid India waar ik de leer van Ramana Maraharsi volgde. Hier bekend als De kracht van het nu van Eckart Tolle. Daar ontdekte ik o.a. de kracht van de mind en dat ik daar best vaak vertoefde. Vele Satsangs later, kwam ik in 2004 kwam ik terecht bij Jeff Cosby en John Schrederhof, waar ik, eerst als deelnemer later als staflid, intense bewustwording weekenden volgde. Daar ging het licht aan! De droombaan leek cliniclown en na de opleiding te hebben gevolgd, vele vlieguren te hebben gedraaid en in 2007 mijn eigen bedrijf opzetten, Sabine Events.

Mijn missie is om mensen een stukje bewuster te maken. Met mijn energie en humor, doorbreek ik de zwaarte en daardoor kom jij makkelijker in je eigen lichtheid. Er is een tekort aan leiderschap. Als iedereen nu eens het eigen stuur in handen zou nemen en verantwoordelijkheid nam voor eigen daden. Wat zou de wereld dan nog mooier worden! 

Meer weten?

Wil je ook een bijdrage leveren aan de verduurzaming van het bedrijfsleven in Nederland? Neem contact met ons op en laten we samen stappen zetten naar een duurzamere toekomst!